sestdiena, 2012. gada 21. jūlijs

Kāda ir visbiežāk sastopamā locītavu saslimšana?

Kāda ir visbiežāk sastopamā locītavu saslimšana? Kā liekais svars ietekmē locītavu veselību? Cik efektīvs ir glikozamīns cīņā ar locītavu sāpēm? Uz šiem un citiem jautājumiem zinātnieki jau ir devuši precīzas matemātiskas atbildes, kuras zinot, katrs varēs sniegt būtisku ieguldījumu savā veselībā.

  50%
Katrs otrais cilvēks pēc 60 gadu vecuma cieš no hroniskām locītavu saslimšanām. Personām pēc 40 gadu vecuma locītavu patoloģija tiek atklāta 45% gadījumu, 30% saslimušo – par 35 gadiem jaunāki cilvēki.

35-45 gados
Ar visbīstamāko, reimatoīdo, artrītu biežāk saslimst 35-45 gados. Ārsti nosauc satraucošus skaitļus: 10% saslimušo iegūst invaliditāti jau pirmajā gadā, bet 50% kļūst par cilvēkiem ar ierobežotām iespējām piecu gadu laikā pēc diagnozes uzstādīšanas.

10-12%
Vairāk kā 10-12% zemes iedzīvotāju cieš no artrozes. Tā ir visizplatītākā no locītavu saslimšanām – to ir apmēram simts. Pēc Eiropas un ASV reimatologu datiem uz artrozi attiecas līdz 70% visu reimatisko slimību. Pēdējās desmitgades laikā šo valstu iedzīvotāju darba nespēja artrozes dēļ palielinājusies 3 – 5 reizes.

3 – 5 reizes
Slodze, kas 3-5 reizes pārsniedz ķermeņa svaru, attiecas uz ceļu vai gūžas locītavām ātras iešanas vai skriešanas gadījumā. Proti, pilnīgam cilvēkam, kura svars ir 120-150 kg, pie katra soļa kāju locītavas izjūt līdz 400-700 kg slodzi. Tādus datus ieguvuši Berlīnes Ortopēdiskā hospitāļa zinātnieki speciālu pētījumu rezultātā.
3000 soļu
3000 soļu trīs reizes nedēļā un dabīgu uztura bagātinātāju lietošana divreiz mazina sāpes artrīta gadījumā, - noskaidrojuši Kvīnlendas universitātes (Austrālija) zinātnieki. „Sen zināms, ka artrīta gadījumā svarīgi ir kustēties, lai uzturētu muskuļus tonusā. Bet nebija skaidrs, cik lielas slodzes kontrindicējamas. Šis pētījums deva atbildi uz jautājumu – pacientu sāpju sajūtas samazinājās divkārt. Turklāt slodzes palielināšana rezultātu neietekmēja, - savu pētījumu rezultātus komentē zinātnieki. Paralēli pārbaudāmie lietoja glikozamīna sulfātu – šis preparāts vēl par 13% mazināja sāpju sajūtas.
38%
„Aptuveni 38% mūsu veselības balstās uz silīciju”, - uzskata pazīstamais zinātnieks M.G.Voronkovs, speciālists organiskās un fizikāli organiskās ķīmijas jomā. Kā rāda mediķu pieredze dažādās valstīs, silīcija kā terapeitiska līdzekļa lietošana dod pozitīvus rezultātus vairāk kā 50 saslimšanu gadījumā, starp kurām vienas no pirmajām ir locītavu slimības.
Silīcijs nodrošina saistaudu galvenās olbaltumvielas normālu sintēzi, kam pateicoties sastiprinās kolagēna un elastīna atsevišķās šķiedras, bet saistaudi kļūst elastīgāki. Silīcija dabīgo avotu vidū līderis ir bambuss: tikai tā stublājos vien silīcija saturs atbilst tā cilvēka organisma vajadzībām.
par 40-80%
3-4 tasīšu kafijas, tējas vai cita kofeīnu saturoša dzēriena lietošana paaugstina locītavu problēmu saasināšanās iespēju sievietēm nākamo diennakšu laikā par 40-80%. Britu zinātnieki to ir secinājuši vairāk kā 600 eksperimenta dalībnieču izmeklēšanas rezultātā. Speciālisti tiecas pieņemt, ka kofeīna iedarbībā sievietes organismā paaugstinās urīnskābes līmenis, kas negatīvi ietekmē locītavu veselību.

par 15 %
Par 15% pazeminās skrimšļu un kaulu izturīgums, ja tikai vienu dienu nedēļā cilvēks pavada bez kustībām, guļot gultā.
25%
Katrs ceturtais Zemes iedzīvotājs periodiski sūdzas par locītavu sāpēm.

par 23%
Par 23% palielinās slodze uz ceļu locītavām, valkājot apavus uz augsta papēža. Tāpēc saskaņā ar statistiku sievietēm osteoartrīts – ceļu locītavu slimība – sastopama biežāk nekā vīriešiem.
4500 g. p.m.ē.
4500 g. pirms mūsu ēras, pēc vēsturnieku domām, cilvēki jau slimoja ar artrītiem.

par 80%
Glikozamīns mazina hroniskā asteoartrīta vispārējos simptomus par 80% tikai 21 dienu pēc lietošanas. Tādus rezultātus uzrādīja viens no vielas pētījumiem, kuru veica itāļu zinātnieki Venēcijā. Pacientu stāvokļa uzlabošanās iestājās jau pēc septiņām dienām, bet pēc trim nedēļām ceturtā daļa no viņiem pilnībā tika vaļā no simptomiem. Visā pasaulē zinātnieki paskaidro šo hondroprotektoro efektu – starp tiem lielāku popularitāti guvuši glikozamīns un hodroitīns, kas ietilpst jaunā UB EnjoyNT sastāvā, ar to, ka tie ne tikai apslāpē graujošos procesus skrimšļaudos un atjauno tajos normālu vielmaiņu, bet arī stimulē skrimšļauda sintēzi, atdodot locītavām veselību.

1.vieta
Pirmo vietu starp invaliditātes cēloņiem Amerikas Savienotajās Valstīs ieņem artrīts: tur no šīs slimības cieš vairāk kā 42 miljoni cilvēku, bet katrs sestais šīs slimības rezultātā kļūst par invalīdu.

25 milj.
Vidēji aptuveni 25 miljonus reižu saliecas un iztaisnojas pirkstu locītavas cilvēka dzīves laikā.

1,5 milj.
Pasaulē ik gadu tiek veiktas aptuveni 1,5 milj. locītavu endoprotezēšanas operāciju. Un saskaņā ar statistikas datiem to vajadzība pastāvīgi pieaug.

72%
Eiropas valstīs vairāk kā 72% darba nespējas lapu tiek izrakstītas mugurkaula un locītavu saslimšanu gadījumos.




EnjoyNT Kustību brīvība!
EnjoyNT
  • Produkts satur bambusa izvilkumu, kas bagāts ar silīciju.
  • To izmanto kaulu un saistaudu stiprināšanai, blīvuma saglabāšanai, skrimšļu un locītavu šķidruma reģenerācijai.
  • UB sastāvā ietilpstošais glikozamīns veicina skrimšļa atjaunošanās procesu, uzlabo vielumaiņu skrimšļaudos.
  • Hondroitīns pasargā veco skrimsli no priekšlaicīgas sairšanas, un ir būvmateriāls jauna vesela skrimšļauda izveidošanai.
  • MSM (metilsulfonilmetils) ir sēra avots daudzu sēru saturošu savienojumu biosintēzei organismā.
  • Piemīt pretiekaisuma un antioksidanta iedarbība.
  • Ieteicams locītavu skrimšļaudu uzturēšanai veselīgā stāvoklī.
  • Stiprina kaulu un muskuļu sistēmu.
  • Normalizē vielmaiņu.
Kaulu un muskuļu sistēmaPret novecošanu
Sastāvs (1 kapsulā): glikozamīns, hondroitīns, MSM, bambusa ekstrakts.

Kas ir bezmiegs?

Bezmiegs ir traucēta miega simptoms. Cilvēkiem ar bezmiegu ir apgrūtināta aizmigšana, miega saglabāšana, un / vai miegs nesniedz atspirdzinājumu. Parasti bezmiega slimnieki sūdzas arī par dienas funkciju traucējumiem, saistītiem ar viņu miega problēmu. Viņiem raksturīgs nogurums dienas laikā vai nespēja koncentrēties. Bezmiega slimnieku visbiežāk sastopamā problēma ir tā, ka viņi pamostas miegaini un noguruši. Slimniekam var būt arī vairāki šie simptomi vienlaicīgi.

Dažiem cilvēkiem bezmiegs ir ilgstoša hroniska problēma, ar ko viņi saskaras gandrīz katru nakti. Ja cilvēkiem ir apgrūtināts miegs vairāk kā mēnesi, tiek uzskatīts, ka viņiem ir hronisks bezmiegs. Apmēram 15% iedzīvotājiem ir hronisks bezmiegs. No otras puses, apmēram divreiz tik daudz cilvēku cieš no pārejoša bezmiega, t.i., viņu miega problēmas ilgst no dažām dienām līdz pāris nedēļām. Lielākajai daļai indivīdu pārejošais bezmiegs atkārtojas, piemēram, katru reizi, kad viņi nakšņo ārpus mājas, vai pie katras stresa situācijas. Pārejoša bezmiega epizodes parasti izraisa stress, akūtas slimības, kā arī izmaiņas gulēšanas apstākļos vai miega režīmā.




Tāpat kā citi medicīniski simptomi (piemēram, galvas vai vēdera sāpes), bezmiegs pats par sevi nav traucējums, bet to parasti rada citi iemesli. Bezmiegu var radīt medicīniska rakstura problēma (piemēram., astma vai artrīts) vai psihiska slimība (piemēram., depresija). Ir arī specifiski miega traucējumi, tādi kā miega apnea vai nemierīgo kāju sindroms, kas var radīt bezmiegu. Miega un nomoda mehānismus vada pulkstenim līdzīgs mehānisms smadzenēs. Miega problēmu iemesls var būt arī mūsu diennakts bioloģisko ritmu traucējumi. Pārvietojoties ar reaktīvo lidmašīnu vai strādājot maiņu darbu, šie ritmi tiek traucēti, kā rezultātā rodas bezmiegs. Bez tam apstāklī, ka dažiem cilvēkiem ir hroniskas grūtības aizmigt vai viņi regulāri rītos mostas pārāk agri, vainojami ķermeņa "pulksteņa” traucējumi.

Miegu var traucēt arī medikamentu – gan ārsta parakstītu, gan relaksējošu – lietošana. Alkohols un kofeīns (ēdienos un dzērienos) ir visbiežāk sastopamās vielas, kas apgrūtina miegu. Daudzas ārstu parakstītas zāles, tajā skaitā steroīdu medikamenti plaušu slimību ārstēšanai, var radīt bezmiegu kā blakus parādību. Visbeidzot, bezmiegs var rasties uzvedības problēmas rezultātā vai sakarā ar nepareiziem miega ieradumiem. Daudziem cilvēkiem pie gulētiešanas vērojams hiperuzbudinājums, vai arī viņi pierod palikt nomodā ierastajos apstākļos.
Bezmiegs ir diezgan bieži sastopama parādība. Dažādiem iedzīvotāju slāņiem un valstīm bezmiega procentuālais līmenis ir no 20-40% no visa iedzīvotāju skaita. Apmēram puse bezmiega slimnieku savu problēmu uzskata par hronisku un nopietnu. Šie paši pētījumi parāda, ka lielākajā daļā gadījumu bezmiegs netiek pienācīgi ārstēts.
Aristotelis teicis, ka miegs ir vajadzīgs un svētīgs. Pētnieki konstatējuši, ka visi zīdītāji guļ. Ja cilvēkam neļauj gulēt, viņš mēģinās atrast iespēju izgulēties; ja cilvēkam ir miega trūkums, viņš centīsies to kompensēt. Miega nepieciešamība ir nenoliedzama. Miega trūkums neizbēgami noved pie funkciju bojājumiem un pieaugošas miegainības. Funkciju bojājumu rezultātā mūsu darba ražīgums pazeminās, bet paaugstināta miegainība rada risku gan mūsu, gan apkārtējo cilvēku drošībai. Cilvēki, kuriem ir ievērojams miega trūkums vai specifiski miega traucējumi, biežāk tiek iesaistīti automašīnu avārijās, kas saistītas ar miegainību. Bez tam miega trūkums atstāj ietekmi uz mūsu attieksmi un personību. Cilvēkiem, kuriem ir miega traucējumi, bieži ir grūtāk koncentrēties ikdienas uzdevumu veikšanai, viņi ir viegli aizkaitināmi un mazāk motivēti uz savu pienākumu izpildi.




Mistik Šūnu cietoksnis.
Mistik
  • UB Mistik izmantoti tādi augi, kas pazīstami ar savām nomierinošām un spazmolītiskām īpašībām.
  • Pateicoties alkaloīdu, organisko skābju un minerālvielu saturam, ešolcijai, liepziediem un kumelītēm, produktam piemīt maiga sedatīva, miegu uzlabojoša un spazmolītiska iedarbība.
  • B grupas vitamīni piedalās organisma nodrošināšanā ar enerģiju,
  • olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu apmaiņā, asinsrades procesu regulēšanā.
  • Ieteicams miega kvalitātes uzlabošanai,
  • organisma pretestības paaugstināšanai stresa un psihoemocionālās slodzes gadījumā,
  • B grupas vitamīnu deficīta likvidēšanai uzturā.
Nervu sistēmaElpošanas sistēma
Sastāvs (1 kapsulā): Kalifornijas ešolcija (ziediņi) 135mg, parastā liepa (ziedkopas) 50mg, lielā kumelīte (ziediņi) 50mg, B1 vitamīns 0,4mg, B6 vitamīns 0,4mg, B12 vitamīns 0,4mg

Vitamīni acu veselībai

                                     
    





Safe-to-see Labi redzēt šodien, rīt un vienmēr!
Safe-to-see
  • Polinepiesātinātās taukskābes omega-3, cinks un selēns atbalsta imūnsistēmu un veicina acs tīklenes saslimšanu un redzes traucējumu riska mazināšanos.
  • Melleņu ekstrakts satur antioksidantus, kas nepieciešami toksīnu neitralizācijai, kuri veidojas acs tīklenē.
  • Luteīns veicina redzes asuma paaugstināšanos,
  • beta-karotīns nodrošina organismu ar vitamīnu A, kura esamība ir svarīgs nosacījums redzes orgānu normālai funkcionēšanai.
  • Bioloģiski aktīvo vielu komplekss ne tikai uzlabo redzi, bet arī stimulē garīgo darbību.
RedzeImūnsistēmaIntelektuālā darbība
  • Ieteicams redzes asuma paaugstināšanai,
  • acu nogurdināmības mazināšanai,
  • redzes orgānu aizsardzībai pret apkārtējās vides nelabvēlīgo faktoru iedarbību,
  • tīklenes aizsardzībai pret īsviļņu starojuma kairinošo iedarbību.
  • Veicina imunitātes nostiprināšanos.
Sastāvs (1 kapsulā): Omega-3 dzimtas polinepiesātinātās taukskābes (zivju eļļa, ЕРА 90mg, DHA 60mg) 150mg, melleņu ekstrakts 7,5mg, luteīns 3mg, beta-karotīns 2,4mg, E vitamīns 5mg, B2 vitamīns 0,8mg, cinka oksīds (t.sk. cinks 7,5mg) 9,4mg, nātrija selenīts (t.sk. selēns 25mkg) 56mkg

Kāda ir visbiežāk sastopamā locītavu saslimšana?

Kāda ir visbiežāk sastopamā locītavu saslimšana? Kā liekais svars ietekmē locītavu veselību? Cik efektīvs ir glikozamīns cīņā ar locītavu sāpēm? Uz šiem un citiem jautājumiem zinātnieki jau ir devuši precīzas matemātiskas atbildes, kuras zinot, katrs varēs sniegt būtisku ieguldījumu savā veselībā.

  50%
Katrs otrais cilvēks pēc 60 gadu vecuma cieš no hroniskām locītavu saslimšanām. Personām pēc 40 gadu vecuma locītavu patoloģija tiek atklāta 45% gadījumu, 30% saslimušo – par 35 gadiem jaunāki cilvēki.

35-45 gados
Ar visbīstamāko, reimatoīdo, artrītu biežāk saslimst 35-45 gados. Ārsti nosauc satraucošus skaitļus: 10% saslimušo iegūst invaliditāti jau pirmajā gadā, bet 50% kļūst par cilvēkiem ar ierobežotām iespējām piecu gadu laikā pēc diagnozes uzstādīšanas.

10-12%
Vairāk kā 10-12% zemes iedzīvotāju cieš no artrozes. Tā ir visizplatītākā no locītavu saslimšanām – to ir apmēram simts. Pēc Eiropas un ASV reimatologu datiem uz artrozi attiecas līdz 70% visu reimatisko slimību. Pēdējās desmitgades laikā šo valstu iedzīvotāju darba nespēja artrozes dēļ palielinājusies 3 – 5 reizes.

3 – 5 reizes
Slodze, kas 3-5 reizes pārsniedz ķermeņa svaru, attiecas uz ceļu vai gūžas locītavām ātras iešanas vai skriešanas gadījumā. Proti, pilnīgam cilvēkam, kura svars ir 120-150 kg, pie katra soļa kāju locītavas izjūt līdz 400-700 kg slodzi. Tādus datus ieguvuši Berlīnes Ortopēdiskā hospitāļa zinātnieki speciālu pētījumu rezultātā.
3000 soļu
3000 soļu trīs reizes nedēļā un dabīgu uztura bagātinātāju lietošana divreiz mazina sāpes artrīta gadījumā, - noskaidrojuši Kvīnlendas universitātes (Austrālija) zinātnieki. „Sen zināms, ka artrīta gadījumā svarīgi ir kustēties, lai uzturētu muskuļus tonusā. Bet nebija skaidrs, cik lielas slodzes kontrindicējamas. Šis pētījums deva atbildi uz jautājumu – pacientu sāpju sajūtas samazinājās divkārt. Turklāt slodzes palielināšana rezultātu neietekmēja, - savu pētījumu rezultātus komentē zinātnieki. Paralēli pārbaudāmie lietoja glikozamīna sulfātu – šis preparāts vēl par 13% mazināja sāpju sajūtas.
38%
„Aptuveni 38% mūsu veselības balstās uz silīciju”, - uzskata pazīstamais zinātnieks M.G.Voronkovs, speciālists organiskās un fizikāli organiskās ķīmijas jomā. Kā rāda mediķu pieredze dažādās valstīs, silīcija kā terapeitiska līdzekļa lietošana dod pozitīvus rezultātus vairāk kā 50 saslimšanu gadījumā, starp kurām vienas no pirmajām ir locītavu slimības.
Silīcijs nodrošina saistaudu galvenās olbaltumvielas normālu sintēzi, kam pateicoties sastiprinās kolagēna un elastīna atsevišķās šķiedras, bet saistaudi kļūst elastīgāki. Silīcija dabīgo avotu vidū līderis ir bambuss: tikai tā stublājos vien silīcija saturs atbilst tā cilvēka organisma vajadzībām.
par 40-80%
3-4 tasīšu kafijas, tējas vai cita kofeīnu saturoša dzēriena lietošana paaugstina locītavu problēmu saasināšanās iespēju sievietēm nākamo diennakšu laikā par 40-80%. Britu zinātnieki to ir secinājuši vairāk kā 600 eksperimenta dalībnieču izmeklēšanas rezultātā. Speciālisti tiecas pieņemt, ka kofeīna iedarbībā sievietes organismā paaugstinās urīnskābes līmenis, kas negatīvi ietekmē locītavu veselību.

par 15 %
Par 15% pazeminās skrimšļu un kaulu izturīgums, ja tikai vienu dienu nedēļā cilvēks pavada bez kustībām, guļot gultā.
25%
Katrs ceturtais Zemes iedzīvotājs periodiski sūdzas par locītavu sāpēm.

par 23%
Par 23% palielinās slodze uz ceļu locītavām, valkājot apavus uz augsta papēža. Tāpēc saskaņā ar statistiku sievietēm osteoartrīts – ceļu locītavu slimība – sastopama biežāk nekā vīriešiem.
4500 g. p.m.ē.
4500 g. pirms mūsu ēras, pēc vēsturnieku domām, cilvēki jau slimoja ar artrītiem.

par 80%
Glikozamīns mazina hroniskā asteoartrīta vispārējos simptomus par 80% tikai 21 dienu pēc lietošanas. Tādus rezultātus uzrādīja viens no vielas pētījumiem, kuru veica itāļu zinātnieki Venēcijā. Pacientu stāvokļa uzlabošanās iestājās jau pēc septiņām dienām, bet pēc trim nedēļām ceturtā daļa no viņiem pilnībā tika vaļā no simptomiem. Visā pasaulē zinātnieki paskaidro šo hondroprotektoro efektu – starp tiem lielāku popularitāti guvuši glikozamīns un hodroitīns, kas ietilpst jaunā UB EnjoyNT sastāvā, ar to, ka tie ne tikai apslāpē graujošos procesus skrimšļaudos un atjauno tajos normālu vielmaiņu, bet arī stimulē skrimšļauda sintēzi, atdodot locītavām veselību.

1.vieta
Pirmo vietu starp invaliditātes cēloņiem Amerikas Savienotajās Valstīs ieņem artrīts: tur no šīs slimības cieš vairāk kā 42 miljoni cilvēku, bet katrs sestais šīs slimības rezultātā kļūst par invalīdu.

25 milj.
Vidēji aptuveni 25 miljonus reižu saliecas un iztaisnojas pirkstu locītavas cilvēka dzīves laikā.

1,5 milj.
Pasaulē ik gadu tiek veiktas aptuveni 1,5 milj. locītavu endoprotezēšanas operāciju. Un saskaņā ar statistikas datiem to vajadzība pastāvīgi pieaug.

72%
Eiropas valstīs vairāk kā 72% darba nespējas lapu tiek izrakstītas mugurkaula un locītavu saslimšanu gadījumos.




EnjoyNT Kustību brīvība!
EnjoyNT
  • Produkts satur bambusa izvilkumu, kas bagāts ar silīciju.
  • To izmanto kaulu un saistaudu stiprināšanai, blīvuma saglabāšanai, skrimšļu un locītavu šķidruma reģenerācijai.
  • UB sastāvā ietilpstošais glikozamīns veicina skrimšļa atjaunošanās procesu, uzlabo vielumaiņu skrimšļaudos.
  • Hondroitīns pasargā veco skrimsli no priekšlaicīgas sairšanas, un ir būvmateriāls jauna vesela skrimšļauda izveidošanai.
  • MSM (metilsulfonilmetils) ir sēra avots daudzu sēru saturošu savienojumu biosintēzei organismā.
  • Piemīt pretiekaisuma un antioksidanta iedarbība.
  • Ieteicams locītavu skrimšļaudu uzturēšanai veselīgā stāvoklī.
  • Stiprina kaulu un muskuļu sistēmu.
  • Normalizē vielmaiņu.
Kaulu un muskuļu sistēmaPret novecošanu
Sastāvs (1 kapsulā): glikozamīns, hondroitīns, MSM, bambusa ekstrakts.

Kas ir bezmiegs?

Bezmiegs ir traucēta miega simptoms. Cilvēkiem ar bezmiegu ir apgrūtināta aizmigšana, miega saglabāšana, un / vai miegs nesniedz atspirdzinājumu. Parasti bezmiega slimnieki sūdzas arī par dienas funkciju traucējumiem, saistītiem ar viņu miega problēmu. Viņiem raksturīgs nogurums dienas laikā vai nespēja koncentrēties. Bezmiega slimnieku visbiežāk sastopamā problēma ir tā, ka viņi pamostas miegaini un noguruši. Slimniekam var būt arī vairāki šie simptomi vienlaicīgi.

Dažiem cilvēkiem bezmiegs ir ilgstoša hroniska problēma, ar ko viņi saskaras gandrīz katru nakti. Ja cilvēkiem ir apgrūtināts miegs vairāk kā mēnesi, tiek uzskatīts, ka viņiem ir hronisks bezmiegs. Apmēram 15% iedzīvotājiem ir hronisks bezmiegs. No otras puses, apmēram divreiz tik daudz cilvēku cieš no pārejoša bezmiega, t.i., viņu miega problēmas ilgst no dažām dienām līdz pāris nedēļām. Lielākajai daļai indivīdu pārejošais bezmiegs atkārtojas, piemēram, katru reizi, kad viņi nakšņo ārpus mājas, vai pie katras stresa situācijas. Pārejoša bezmiega epizodes parasti izraisa stress, akūtas slimības, kā arī izmaiņas gulēšanas apstākļos vai miega režīmā.




Tāpat kā citi medicīniski simptomi (piemēram, galvas vai vēdera sāpes), bezmiegs pats par sevi nav traucējums, bet to parasti rada citi iemesli. Bezmiegu var radīt medicīniska rakstura problēma (piemēram., astma vai artrīts) vai psihiska slimība (piemēram., depresija). Ir arī specifiski miega traucējumi, tādi kā miega apnea vai nemierīgo kāju sindroms, kas var radīt bezmiegu. Miega un nomoda mehānismus vada pulkstenim līdzīgs mehānisms smadzenēs. Miega problēmu iemesls var būt arī mūsu diennakts bioloģisko ritmu traucējumi. Pārvietojoties ar reaktīvo lidmašīnu vai strādājot maiņu darbu, šie ritmi tiek traucēti, kā rezultātā rodas bezmiegs. Bez tam apstāklī, ka dažiem cilvēkiem ir hroniskas grūtības aizmigt vai viņi regulāri rītos mostas pārāk agri, vainojami ķermeņa "pulksteņa” traucējumi.

Miegu var traucēt arī medikamentu – gan ārsta parakstītu, gan relaksējošu – lietošana. Alkohols un kofeīns (ēdienos un dzērienos) ir visbiežāk sastopamās vielas, kas apgrūtina miegu. Daudzas ārstu parakstītas zāles, tajā skaitā steroīdu medikamenti plaušu slimību ārstēšanai, var radīt bezmiegu kā blakus parādību. Visbeidzot, bezmiegs var rasties uzvedības problēmas rezultātā vai sakarā ar nepareiziem miega ieradumiem. Daudziem cilvēkiem pie gulētiešanas vērojams hiperuzbudinājums, vai arī viņi pierod palikt nomodā ierastajos apstākļos.
Bezmiegs ir diezgan bieži sastopama parādība. Dažādiem iedzīvotāju slāņiem un valstīm bezmiega procentuālais līmenis ir no 20-40% no visa iedzīvotāju skaita. Apmēram puse bezmiega slimnieku savu problēmu uzskata par hronisku un nopietnu. Šie paši pētījumi parāda, ka lielākajā daļā gadījumu bezmiegs netiek pienācīgi ārstēts.
Aristotelis teicis, ka miegs ir vajadzīgs un svētīgs. Pētnieki konstatējuši, ka visi zīdītāji guļ. Ja cilvēkam neļauj gulēt, viņš mēģinās atrast iespēju izgulēties; ja cilvēkam ir miega trūkums, viņš centīsies to kompensēt. Miega nepieciešamība ir nenoliedzama. Miega trūkums neizbēgami noved pie funkciju bojājumiem un pieaugošas miegainības. Funkciju bojājumu rezultātā mūsu darba ražīgums pazeminās, bet paaugstināta miegainība rada risku gan mūsu, gan apkārtējo cilvēku drošībai. Cilvēki, kuriem ir ievērojams miega trūkums vai specifiski miega traucējumi, biežāk tiek iesaistīti automašīnu avārijās, kas saistītas ar miegainību. Bez tam miega trūkums atstāj ietekmi uz mūsu attieksmi un personību. Cilvēkiem, kuriem ir miega traucējumi, bieži ir grūtāk koncentrēties ikdienas uzdevumu veikšanai, viņi ir viegli aizkaitināmi un mazāk motivēti uz savu pienākumu izpildi.




Mistik Šūnu cietoksnis.
Mistik
  • UB Mistik izmantoti tādi augi, kas pazīstami ar savām nomierinošām un spazmolītiskām īpašībām.
  • Pateicoties alkaloīdu, organisko skābju un minerālvielu saturam, ešolcijai, liepziediem un kumelītēm, produktam piemīt maiga sedatīva, miegu uzlabojoša un spazmolītiska iedarbība.
  • B grupas vitamīni piedalās organisma nodrošināšanā ar enerģiju,
  • olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu apmaiņā, asinsrades procesu regulēšanā.
  • Ieteicams miega kvalitātes uzlabošanai,
  • organisma pretestības paaugstināšanai stresa un psihoemocionālās slodzes gadījumā,
  • B grupas vitamīnu deficīta likvidēšanai uzturā.
Nervu sistēmaElpošanas sistēma
Sastāvs (1 kapsulā): Kalifornijas ešolcija (ziediņi) 135mg, parastā liepa (ziedkopas) 50mg, lielā kumelīte (ziediņi) 50mg, B1 vitamīns 0,4mg, B6 vitamīns 0,4mg, B12 vitamīns 0,4mg

Vitamīni acu veselībai

                                     
    





Safe-to-see Labi redzēt šodien, rīt un vienmēr!
Safe-to-see
  • Polinepiesātinātās taukskābes omega-3, cinks un selēns atbalsta imūnsistēmu un veicina acs tīklenes saslimšanu un redzes traucējumu riska mazināšanos.
  • Melleņu ekstrakts satur antioksidantus, kas nepieciešami toksīnu neitralizācijai, kuri veidojas acs tīklenē.
  • Luteīns veicina redzes asuma paaugstināšanos,
  • beta-karotīns nodrošina organismu ar vitamīnu A, kura esamība ir svarīgs nosacījums redzes orgānu normālai funkcionēšanai.
  • Bioloģiski aktīvo vielu komplekss ne tikai uzlabo redzi, bet arī stimulē garīgo darbību.
RedzeImūnsistēmaIntelektuālā darbība
  • Ieteicams redzes asuma paaugstināšanai,
  • acu nogurdināmības mazināšanai,
  • redzes orgānu aizsardzībai pret apkārtējās vides nelabvēlīgo faktoru iedarbību,
  • tīklenes aizsardzībai pret īsviļņu starojuma kairinošo iedarbību.
  • Veicina imunitātes nostiprināšanos.
Sastāvs (1 kapsulā): Omega-3 dzimtas polinepiesātinātās taukskābes (zivju eļļa, ЕРА 90mg, DHA 60mg) 150mg, melleņu ekstrakts 7,5mg, luteīns 3mg, beta-karotīns 2,4mg, E vitamīns 5mg, B2 vitamīns 0,8mg, cinka oksīds (t.sk. cinks 7,5mg) 9,4mg, nātrija selenīts (t.sk. selēns 25mkg) 56mkg