otrdiena, 2012. gada 3. jūlijs

No kādiem faktoriem ir atkarīga mūsu veselība?

Kādi ir galvenie faktori, no kuriem ir atkarīgs mūsu veselības stāvoklis?

  • Ekoloģija, stresi, iedzimtība, pārtika, sadzīves ķīmija, mūsu ēšanas paradumi.

Kuru no šiem faktoriem varam mainīt?

Ekoloģijas uzlabošanā katrs no mums var nest savu artavu, bet tik un tā apkārtējais piesārņojums pieaug. Stresi mūsdienās arī ir visapkārt. Pret iedzimtību cīnīties ir gandrīz neiespējami. Sadzīves ķīmiju mājās mēs varam lietot mazāk, bet tik un tā pilnībā tās ietekmi nevaram novērst. Pārtika? Cik daudziem no mums ir iespēja izaudzēt pašiem ekoloģiski tīru pārtiku? Kāda ir lielveikalos nopērkamās pārtikas kvalitāte? Cik e-vielu, pesticīdu satur mūsu pārtika? Domāju, ka atbildes ir skaidras...
Vienīgais faktors, ko mēs būtiski varam mainīt, ir mūsu ēšanas paradumi.
Jautājums Jums – vai ar pārtiku saņemat visus organismam nepieciešamos vitamīnus? Domājat, ka jā? Nē, diemžēl atbilde ir – nē! Pat rūpīgi sabalansēts uzturs neglābs cilvēkus no organismam nepieciešamo vitamīnu, mikro un makro elementu trūkuma, kas var novest pie pastiprināta noguruma un daudzām citam saslimšanām.
Kādēļ? Nevienam jau vairs nav noslēpums, ka lielākā daļa augļu un dārzeņu, ko nopērkam lielveikalos ir "izdzīti", auguši augsnes aizvietotājos, mākslīgi nogatavināti, apsmidzināti ar ķīmiskām vielām, kas neļauj tiem bojāties utt. Nu no kurienes radīsies tādos augļos un dārzeņos vitamīni, mikro un makro elementi? Salīdziniet kaut vai lielveikalā nopērkamos tomātus un pašmāju dārziņā audzētos... vai sajutāt garšas un smaržas atšķirību?








No kādiem faktoriem ir atkarīga mūsu veselība?

Kādi ir galvenie faktori, no kuriem ir atkarīgs mūsu veselības stāvoklis?

  • Ekoloģija, stresi, iedzimtība, pārtika, sadzīves ķīmija, mūsu ēšanas paradumi.

Kuru no šiem faktoriem varam mainīt?

Ekoloģijas uzlabošanā katrs no mums var nest savu artavu, bet tik un tā apkārtējais piesārņojums pieaug. Stresi mūsdienās arī ir visapkārt. Pret iedzimtību cīnīties ir gandrīz neiespējami. Sadzīves ķīmiju mājās mēs varam lietot mazāk, bet tik un tā pilnībā tās ietekmi nevaram novērst. Pārtika? Cik daudziem no mums ir iespēja izaudzēt pašiem ekoloģiski tīru pārtiku? Kāda ir lielveikalos nopērkamās pārtikas kvalitāte? Cik e-vielu, pesticīdu satur mūsu pārtika? Domāju, ka atbildes ir skaidras...
Vienīgais faktors, ko mēs būtiski varam mainīt, ir mūsu ēšanas paradumi.
Jautājums Jums – vai ar pārtiku saņemat visus organismam nepieciešamos vitamīnus? Domājat, ka jā? Nē, diemžēl atbilde ir – nē! Pat rūpīgi sabalansēts uzturs neglābs cilvēkus no organismam nepieciešamo vitamīnu, mikro un makro elementu trūkuma, kas var novest pie pastiprināta noguruma un daudzām citam saslimšanām.
Kādēļ? Nevienam jau vairs nav noslēpums, ka lielākā daļa augļu un dārzeņu, ko nopērkam lielveikalos ir "izdzīti", auguši augsnes aizvietotājos, mākslīgi nogatavināti, apsmidzināti ar ķīmiskām vielām, kas neļauj tiem bojāties utt. Nu no kurienes radīsies tādos augļos un dārzeņos vitamīni, mikro un makro elementi? Salīdziniet kaut vai lielveikalā nopērkamos tomātus un pašmāju dārziņā audzētos... vai sajutāt garšas un smaržas atšķirību?