ceturtdiena, 2012. gada 19. jūlijs

Nature Tan-Saulē droši



 Iedarbība



Uz kā balstās Nature Tan iedarbība? Pastāv dabiskās sistēmas, kas kavē DNS bojāšanos. Katru reizi, kad saule iedarbojas uz organismu, šīs pašaizsardzības sistēmas aktivizējas: ādas virskārta vairākas dienas kļūst biezāka - tā sauktās „gaismas tulznas” kavē saules staru iekļūšanu ādas dziļākajos slāņos; sāk strādāt fermenti, kas aktivē brīvos radikāļus un izlabo visas DNS struktūrā radušās anomālijas.

Tomēr šīs pašaizsardzības sistēmas nav simtprocentīgi efektīvas. To aktivitātes pakāpe ir atkarīga no cilvēka fototipa un viņa individuālajām īpatnībām. Bez tam, to iespējas nav bezgalīgas - dabiski atjaunojošie ādas mehānismi ar laiku novājinās.

Nature Tan sastāvā ietilpstošās vielas aktivizē dabiskās aizsardzības mehānismus un pastāvīgi uztur tos. Tās novērš detoksikāciju, kavējot brīvo radikāļu veidošanos ādā. Turklāt Nature Tan antioksidējošā iedarbība, pateicoties tā sastāvā ietilpstošajam vīnogu izspiedu ekstraktam, ir 50 reizes spēcīgāka nekā vitamīnam E, un 20 reizes spēcīgāka par vitamīna C iedarbību, ja tos lieto tieši. Nature Tan sastāvā ietilpstošajiem komponentiem piemīt sinerģijas princips, un tie pastiprina viens otra iedarbību.


Nature Tan sastāvs 
Nature Tan izstrādē izmantotas jaunākās zinātniskās izstrādes. Nature Tan no iekšpuses nodrošina organisma aizsardzību pret kaitīgo saules iedarbību un tam nav aizsargkrēmiem raksturīgo trūkumu. Nature Tan sastāvā ietilpst:

Kurkuma pulveris


Vīnogu ekstrakts

Vīnogas palīdz pret mazasinību. Tās satur folijskābi, kas pastiprina asinsradi; K vitamīnu, kas ietekmē asins recēšanu, un P vitamīnu, kas nostiprina asinsvadu sieniņas un normalizē asinsspiedienu.

Vīnogas izvada no organisma urīnskābi un kavē akmeņu veidošanos nierēs un urīnpūslī. Arī pie kuņģa un zarnu trakta kaitēm, aknu un nieru slimību ārstēšanai iesaka ēst vīnogas. Lielā glikozes daudzuma dēļ
vīnogas izmanto organisma atindēšanai saindēšanās gadījumos.

 Būsim uzmanīgi!
Vīnogas lielos daudzumos nevajadzētu ēst cukura diabēta slimniekiem un cilvēkiem ar lieko svaru. Tās nedrīkst ēst, ja ir kuņģa un divpadsmitpirkstu čūlas paasinājums; kolīti ar caureju, rūgšanas procesi zarnu traktā, hronisks plaušu iekaisums, akūta sirds nepietiekamība ar tūskām un paaugstinātu asinsspiedienu, hroniska nieru nepietiekamība ar kālija uzņemšanas traucējumiem.
Ja ir kariess, tad vīnogās esošās skābes paātrina zobu audu sairšanu. Pirms vīnogu terapijas kursa ir jāsalabo zobi. Lai saudzētu zobus, pēc vīnogu ēšanas iesaka izskalot muti ar dzeramā sodas šķīdumu – sārmains šķīdums neitralizēs skābes, kas noārda zobu emalju.

Beta karotīns



Beta karotīns ir dabisks pigments, viens no 600 karotenoīdiem, kas sastopams gaiši dzeltenos un oranžos, kā arī tumši zaļos augļos un dārzeņos. Beta karotīns ir burkānos, spinātos, salātos, tomātos, sarkanajos piparos, brokoļos, ķirbjos, greipfrūtos, plūmēs, persikos, melonēs, aprikozēs, hurmā, ērkšķogās, mellenēs, upenēs.
Kad beta karotīns nokļūst organismā, tiek pārveidots par retinolu – A vitamīnu. Ir nepieciešams neliels daudzums tauku, lai beta karotīnu pārvērstu A vitamīnā, ko organisms var izmantot. Piemēram, salātiem var pievienot nedaudz olīveļļas. Beta karotīna galvenās funkcijas: antioksidants un imūnsistēmas stimulators; tāpat kā A vitamīnam beta karotīnam ir nozīmīga loma epitēlijaudu veidošanā, kas ir ādas, dzelzs, gļotu apvalku, elpošanas ceļu, gremošanas un urīnceļos. Beta karotīns spēj aizkavēt krūts, ādas, resnās zarnas, plaušu vēža rašanos, nodrošina aizsardzību pret sirds saslimšanām, aterosklerozi un paralīzi. Beta karotīns īpaši ieteicams tiem, kuriem ir noslogota redze (autovadītājiem un tiem, kuri strādā pie datora), jo tas nepieciešams, lai normāli funkcionētu acs tīklene, arī tiem, kuri ir saslimuši ar dažādām infekcijas slimībām.
Beta karotīns ir aktīvāks, un no tā visoptimālāk veidojas A vitamīns. No sešiem miligramiem beta karotīna veidojas viens miligrams A vitamīna. Beta karotīnu ir ļoti svarīgi uzņemt ar uzturu, jo ne vienmēr A vitamīns produktos ir pieejams. Izcilākais A vitamīna avots ir aknas, bet tajās ir vēl citi komponenti, arī nevēlamie. Beta karotīns ir spēcīgs antioksidants – tas ir svarīgs, lai aizsargātu šūnu membrānu no brīvo radikāļu ietekmes. Par daudz beta karotīnu nevar uzņemt, jo tad, piemēram, burkānu sula katru dienu būtu jādzer mēnešiem ilgi. Drīzāk A vitamīns, kas veidojas no beta karotīna, var būt toksisks, ja to lieto lielās devās. Beta karotīnu var uzņemt ar krāsainajiem dārzeņiem un augļiem. Ikdienas ēdienkartē tie ir nepieciešami, lai dzīves laikā nesaskartos ar tādām kaitēm kā audzējs un citām.

NODERĪGI!

Beta karotīns nav toksisks pat tad, ja tiek uzņemta liela deva neatkarīgi no tā ieguves avota (produkta vai piedevas).
Ne viss beta karotīns pārveidojas par A vitamīnu. Palikušais karotīns ir spēcīgs antioksidants tāpat kā E vitamīns, kurš aizsargā šūnu lipīdus.


Kas ir tik īpašs E vitamīnā?

E vitamīns palīdz pasargāt organismu no sirds slimībām un vēža, ko izraisa bojātas šūnas. Tas darbojas kopā ar vairākiem citiem antioksidantiem (piemēram, C vitamīnu un selēnu), pasargājot no hroniskām slimībām, piemēram, diabēta un sirds slimībām.

Kā var noteikt E vitamīna deficītu organismā?

Simptomi katram cilvēkam var būt atšķirīgi. Daudziem zūd sajūtas, viņi nejūt sāpes, iestājas muskuļu vājums. Cilvēki, kam šis deficīts ir ļoti izteikts, kā arī tie, kam ir iedzimta nespēja uzsūkt šo vitamīnu, var ciest no akluma un anēmijas.
E vitamīns – dzīvībai svarīgs vitamīns, ietekmē visa organisma darbību, īpaši hormonālās un dzimumsistēmas attīstību un darbību. Tas ir spēcīgs antioksidants, pasargā organismu no brīvajiem radikāļiem. E vitamīns normalizē asinsspiedienu, ietekmē ādas stāvokli, nostiprina plaušu, sirds un nervu audus, nostiprina asinsvadu sieniņas, īpaši kapilārus, darbojas antibakteriāli, aizkavē dažu audzēju veidu attīstību. Veicina muskuļu sistēmas attīstību, nostiprina redzi, stimulē ādas dzīšanu, mazina aknu bojājumus, normalizē hormonālo fonu. Atjauno organismu.

Kāpēc organismam ir nepieciešams C vitamīns?

C vitamīns (saukts arī par askorbīnskābi) ir viens no vispusīgākajiem vitamīniem. Tas pasargā no iespējas pārlieku viegli iedzīvoties zilumos un palīdz dziedēt brūces. C vitamīns stiprina kapilārus un sekmē skābekļa un barības vielu nokļūšanu visās ķermeņa daļās. Tāpat tas ražo kolagēnu – audu kārtu, kas atrodas zem ādas un stabilizē kaulus. C vitamīns ir spēcīgs antioksidants, atbrīvojot ķermeni no brīvajiem radikāļiem un padara nekaitīgas skābekļa molekulas, kas vai izraisīt šūnu bojājumus, kas atkal savukārt var izraisīt vēzi, sirds saslimšanas, kataraktu, atrītu un daudzas citas veselības problēmas. C vitamīns stiprina organisma imūnsistēmu un, lai arī tas nepasargā no saaukstēšanās, tā lietošana pie pirmajiem iesnu simptomiem šo slimību novērsīs.
Vai ir iespējams uzņemt organismā pārāk daudz C vitamīna?
Vairākums cilvēku dienā var uzņemt pat līdz 2000 miligramiem un viņiem neradīsies nekādi blakus efekti, bet dažiem diareja piemetīsies jau no 500 miligramus lielas dienas devas.


Cinks

Ar cinku bagāti: baklažāni, pākšaugi, baltās sēnes, griķi, kāposti, sīpoli, burkāni, sarkanā paprika, galda bietes laksti un saknes, salāti, saulespuķu sēklas, ķiploki, kā arī jūras zivis, kalmāri un citi jūras produkti.
 Cinka loma organismā:
Cinks regulē imunitāti, piedaloties "galvenā" organisma imūndziedzera - timusa hormonu sintēzē. Pirmā pazīme, ka Jūsu organismam trūkst cinka, – lēna skrambu, čūliņu un brūču sadzīšana. Bet nesen izrādījās, ka cinka deficīts veicina arī alkoholisma attīstību. Alkohola sadalīšanās produkti tiek neitralizēti, kā zināms, aknās. Galvenā „spēkā esošā persona” šajā procesā – īpašais ferments alkoholdehidrohenāze, kuras sastāvā ir cinks. Kad cinks trūkst, organisma mehānisms, kas atbrīvo no alkohola, tiek traucēts. Visvairāk riskē pusaudži, jo viņiem alkoholiskās atkarības veidošanās notiek ļoti strauji. Bet nesen konstatēta vēl viena satraucoša likumsakarība: cinka deficīts tiek novērots tiem bērniem, kuru vecāki bija alkoholiķi, un tas kaut kādā mērā paskaidro „postošā ieraduma” nodošanu mantojumā.

         

        Selēns             



Selēns ir neaizvietojums cilvēka dzīvībai. Šis bioloģiski aktīvais mikroelements ietilpst hormonu un fermentu sastāvā, saistīts ar visiem cilvēka orgāniem un sistēmām. Tā uzņemšana kopā ar citiem mikroelementiem nepieciešama normālai organisma funkcionēšanai.
Pasaules zinātnieku eksperimentālie pētījumi par selēna bioloģisko nozīmi pierāda, ka selēna preperātiem ir dziedinošs un profilaktorisks efekts daudzu slimību ārstēšanā, organisma atbrīvošanā no kaitīgajām vielām un toksīniem, paaugstina imunitāti un organisma pašregulācijas procesus.
Selēna lietošana normalizē kuņģa sekrēciju. Tieši sālskābes trūkums ir viens no biežākajiem gremošamas traucējumu iemesliem. Ar gadiem kuņģis izstrādā arvien mazāk sālskābes, tā samazinās vairākkārtīgi. Taču sālskābe kalpo, lai aizsargātu kuņģi no infekcijām un normalizētu gremošanas trakta darbību.
Selēna lietošana anēmijas gadījumā paaugstina hemoglobīna līmeni, tas normalizējas divu mēnešu laikā. Ja hemoglobīnam un citiem asins koponentiem ir tendence samazināties, ieteicams ilgāks selēna lietošanas laiks - no 8 līdz 12 mēnešiem.
Selēna trūkuma dēļ grūtnieces uzturā, ņemot vērā paaugstināto vielmaiņu, pieaug bērnu letalitātes un iedzimto defektu attīstības risks. Selēna trūkums var radīt dzemdību darbības vājumu. Selēnu ieteicams lietot arī pēc dzemdībām, jo bērna organisms to izņems ar mātes pienu.
Selēns - efektīvs profilakses līdzeklis bronhiālās astmas lēkmēm, lietojot selēnu, samazinās lēkmju biežums un smagums. Iespējams samazināt hormonālo preperātu devas, kuras izmanto astmas ārstēšanā, dažos gadījumos to lietošanu var vispār pārtraukt, kā arī samazināt bronhialītisko līdzekļu devas. Astmas gādījumā selēnu ieteicams lietot divus gadus.
Diabēta gadījumā selēns veicina cukura līmeņa samazināšanos asinīs, kas savukārt ļauj samazināt insulīna un citu preperātu devas. Paaugstinās darba spējas, kustību aktivitāte, samazinās nieze, uzlabojas miegs, apetīte, noskaņojums.
Selēna lietošana pirmās nedēļas un mēnešus pēc infarkta veicina ātrāku saistaudu veidošanos. Sirds išēmiskās slimības slimnieki, lietojot selēnu, samazina miokarda infarkta risku.
Selēns - spēcīgs antioksidants, kura pamatfunkcija- inhibēšanas process pie lipīdu pārskābinātas oksidēšanās, tas aizsargā šūnas no brīvajiem radikāļiem.
Selēns veicina imūnās sistēmas darbību un ir nozīmīgs komponents imunā aizsardzībā, veicina antiķermenīšu rašanos, novērš dažu onkoloģisko slimību attīstību, aktīvi piedalās ādas vielu maiņas procesos.
Selēns nomāc vīrusu vairošanos, samazina acu kataraktas un kurluma risku. Selēns saista toksiskas vielas (arsēnu, kadmiju, dzīvsudrabu) un aizsargā no to ietekmes.


Selēnu ieteicams lietot, ja:


  1. pazemināts kuņģa sulas skābums un sālskābes sintēzes problēmas
  2. anēmijas
  3. grūtniecība, bērna barošana ar krūti
  4. bronhiālā astma
  5. paralīzes, atmiņas zudums
  6. cukura diabēts
  7. ādas slimības
  8. sirds sistēmiskā slimība, miokarda infarkts
  9. leikoze
  10. acu slimības
  11. staru slimība un jonizējoša starojuma sekas
  12. onkoloģiskās slimības
  13. osteohondroze,artroze, artrīts, asteodistrofija, kaulu lūzumi
  14. nierakmeņu slimības, pielonrfrīta, aknu slimības
  15. novecošanās profilaksei
  16. selēna deficīts  pie kardiomiopatijas
  17. endemiskais kākslis ( vairogdziedzera hiperplāzija), hipertireoze, tireotoksokoze
  18. hipertonija
  19. stomatoloģiskās slimības.




Nature Tan lietošana 

Visu Nature Tan komponentu efektīvākai iedarbībai un pilnīgai dabisko aizsardzības mehānismu ieslēgšanai, ieteicam sākt lietot 2 mēnešus pims aktīvās saules perioda. Bet, sagatavojot ādu ikgadējam atvaļinājumam, jāsāk lietot Nature Tan ne mazāk kā 15 dienas pirms paredzamās intensīvās sauļošanās, un jāturpina lietot visa atvaļinājuma laikā, īpaši, ja jūs plānojat to pavadīt karstajās valstīs.

Kam paredzēts produkts

Saules aizsardzības līdzekļi īpaši vajadzīgi pret ultravioleto starojumu jūtīgiem cilvēkiem. Zinātnieki ir aprēķinājuši „saules” izturības rezervi, kas atbilst mūsu organismam: piemēram, bālas ādas gaišmataini tautieši visā savas dzīves laikā zem saules var pavadīt 50 000 stundu nenodarot kaitējumu veselībai. Viņu melnīgsnējie brāļi - divreiz vairāk. Ja mēs runājam par pareizu un drošu iedegumu, ir jāatceras, ka ādas pretošanās spēja ultravioletajam starojumam mums visiem nav vienāda. Speciālisti Zemes iedzīvotājus dala sešās grupās atkarībā no ādas tipa:

1.tips
Cilvēki ar ļoti gaišu ādu, zilām un zaļām acīm, gaišiem rudiem matiem. Speciālisti sauc tos par albinosiem. Viņu ādā ir maz melanīna, kas palīdz absorbēt un filtrēt saules starus. Šī tipa pārstāvjiem āda ļoti viegli sadeg (kļūst sarkana), bet iedeg reti - visbiežāk tikai paliek sarkana. Tādiem cilvēkiem vispār nav ieteicams sauļoties, jo viņu āda neprot aizsargāties pret ultravioleto starojumu. Viņi var, neapdraudot sevi, būt spožā saulē 5 - 10 minūtes. Vienīgā izeja no situācijas - atrasties zem nojumes, ar to pilnībā pietiek veselībai.

2.tipsCilvēki ar angļu, skotu, baltiešu vai skandināvu mantojumu: gaiši zilas vai brūnas acis, gaiši vai rudi mati, vasaras raibumi. Viņu āda viegli iedeg, bieži paliek sarkana un ārkārtīgi pakļauta apdegumiem. Vienu vārdu sakot, mazliet ciešamāks pret ultravioleto starojumu cilvēku tips, nekā pirmais, bet visai līdzīgs. Bez iepriekšējas ādas sagatavošanas iedegumam pirmajās dienās, atrodoties saulē, paliekt stipri sarkana, apdeg. Rezultātā āda var iet nost. Pamanām iedegums parādās ne uzreiz, kā minimums pēc četrām dienām.


3.tips
Ar tumšām acīm, kastaņbrūniem vai tumšbrūniem matiem, bet ar gaišu ādu. Pamatā tie ir Centrālās Eiropas un Krievijas pārstāvji. Viņiem ir vidējs melanīna līmenis, un viņu āda uz sauli reaģē ar vieglu apsarkumu, kas pēc tam pāriet iedegumā. Šī tipa cilvēki labi iedeg, bet viņu āda ir pakļauta viegliem apdegumiem. Šī tipa cilvēki bez sekām saulē var pavadīt 20 - 30 minūtes. Pretējā gadījumā uz nesagatavotas ādas iespējama saules apdegumu rašanās. Sauļošanās rezultāts tāpat parādās kā minimums pēc četrām dienām.


4.tips
Melnīgsnēja āda un tumši brūnas acis - tāds ir šī tipa pārstāvju portrets. Kā likums, tie ir austrumu vai tā sauktās „vidusjūras rases” pārstāvji. Viņi var sauļoties līdz 40 minūtēm un vairāk. Atbilstoši sagatavojot ādu saules vannu pieņemšanai, viņi var palielināt atrašanās laiku atklātā saulē. Turklāt šie „veiksminieki” iedeg skaisti un vienmērīgi, gandrīz neapdeg.


5.tips
Šī tipa pārstāvjiem ir tumši mati, brūnas acis un ļoti melnīgsnēja āda - kā likums, tie ir indusi, indiāņi, ziemeļāfrikāņi. Viņi viegli iedeg, intensīvi paliek tumši - var iegūt šokolādes krāsas ādu trīs dienās, nekad neapdeg. Lieta tāda, ka viņu āda jau satur zināmu daudzumu pigmenta. Bet, atrodoties karstā un ļoti krastā klimatā, tādiem cilvēkiem ādas seguma aizsardzībai nepieciešams būt uzmanīgiem un pirmajās dienās, atrodoties saulē, lietot saules aizsardzības līdzekļus ar minimālu faktora skaitli.

6.tips

Pie tā attiecas afrikāņi, afroamerikāņi un Austrālijas aborigēni - cilvēki ar melnu ādu, pilnīgi neuzņēmīgi pret saules apdegumiem. Sestā tipa pārstāvji var vispār iztikt bez aizsardzības. Ieteicams lietot tikai ādu mitrinošus krēmus un losjonus.
Nature Tan ir ideāli piemērots lietošanai visiem cilvēkiem, kas attiecas pie pirmajiem 4 ādas tipiem, bet pirmo trīs tipu pārstāvjiem vienkārši nepieciešams. Un neaizmirstiet, ka Nature Tan iedarbībai ir ne tikai aizsardzības, bet arī estētiskā funkcija - tas lieliski noderēs visiem, kuri grib iegūt ne tikai veselīgu, bet arī skaistu, vienmērīgu un noturīgu, ilgi nenomazgājošos iedegumu.


Nature Tan Saulē droši!
Nature Tan
  • Laba gremošanas sistēmas darbība pozitīvi ietekmē ādas veselību un izskatu.
  • Kompleksa sastāvā ietilpstošā kurkuma uzlabo gremošanas procesus, tai piemīt hepatoprotektora, baktericīdas un pretiekaisuma īpašības.
  • Turklāt kurkuma veicina skaistu iedegumu, kas uz veselas, pietiekami mitrinātas un gludas ādas būs vēl skaistāks un noturīgāks.
  • Sojas ekstrakts un celuloze veicina toksisko savienojumu, smago metālu un radionuklīdu izvadīšanu no organisma.
  • E vitamīns un beta karotīns, selēns un cinks pasargā redzi un ādu no ultravioleto staru iedarbības,
  • novērš priekšlaicīgas vecuma izmaiņas.
  • Vīnogu ekstrakts aktīvi stimulē vielumaiņu.
Gremošanas sistēmaSkaistums un izskatsSvara korekcijaOrganisma attīrīšanaRedze
  • Ieteicams gremošanas procesu uzlabošanai,
  • organisma attīrīšanai,
  • aizsardzībai pret saules radiācijas nelabvēlīgo iedarbību,
  • priekšlaicīgu vecuma izmaiņu novēršanai,
  • optimāla ādas mitruma līmeņa uzturēšanai.
  • Komplekss bagāts ar dabīgiem antioksidantiem.
Sastāvs (1 kapsulā): Beta-karotīns 2,4mg, E vitamīns 5mg, C vitamīns 60mg, cinka oksīds (t.sk. cinks 7,5mg) 9,32mg, selēna raugs (t.sk.selēns 37,5mkg) 37,6mg, sojas ekstrakts (t.sk. izoflavoni 5,5mg) 50mg, vīnogu ekstrakts 30mg, kurkuma 164mg, celuloze 50,48mg, alfa-tokoferola acetāts

Nature Tan-Saulē droši



 Iedarbība



Uz kā balstās Nature Tan iedarbība? Pastāv dabiskās sistēmas, kas kavē DNS bojāšanos. Katru reizi, kad saule iedarbojas uz organismu, šīs pašaizsardzības sistēmas aktivizējas: ādas virskārta vairākas dienas kļūst biezāka - tā sauktās „gaismas tulznas” kavē saules staru iekļūšanu ādas dziļākajos slāņos; sāk strādāt fermenti, kas aktivē brīvos radikāļus un izlabo visas DNS struktūrā radušās anomālijas.

Tomēr šīs pašaizsardzības sistēmas nav simtprocentīgi efektīvas. To aktivitātes pakāpe ir atkarīga no cilvēka fototipa un viņa individuālajām īpatnībām. Bez tam, to iespējas nav bezgalīgas - dabiski atjaunojošie ādas mehānismi ar laiku novājinās.

Nature Tan sastāvā ietilpstošās vielas aktivizē dabiskās aizsardzības mehānismus un pastāvīgi uztur tos. Tās novērš detoksikāciju, kavējot brīvo radikāļu veidošanos ādā. Turklāt Nature Tan antioksidējošā iedarbība, pateicoties tā sastāvā ietilpstošajam vīnogu izspiedu ekstraktam, ir 50 reizes spēcīgāka nekā vitamīnam E, un 20 reizes spēcīgāka par vitamīna C iedarbību, ja tos lieto tieši. Nature Tan sastāvā ietilpstošajiem komponentiem piemīt sinerģijas princips, un tie pastiprina viens otra iedarbību.


Nature Tan sastāvs 
Nature Tan izstrādē izmantotas jaunākās zinātniskās izstrādes. Nature Tan no iekšpuses nodrošina organisma aizsardzību pret kaitīgo saules iedarbību un tam nav aizsargkrēmiem raksturīgo trūkumu. Nature Tan sastāvā ietilpst:

Kurkuma pulveris


Vīnogu ekstrakts

Vīnogas palīdz pret mazasinību. Tās satur folijskābi, kas pastiprina asinsradi; K vitamīnu, kas ietekmē asins recēšanu, un P vitamīnu, kas nostiprina asinsvadu sieniņas un normalizē asinsspiedienu.

Vīnogas izvada no organisma urīnskābi un kavē akmeņu veidošanos nierēs un urīnpūslī. Arī pie kuņģa un zarnu trakta kaitēm, aknu un nieru slimību ārstēšanai iesaka ēst vīnogas. Lielā glikozes daudzuma dēļ
vīnogas izmanto organisma atindēšanai saindēšanās gadījumos.

 Būsim uzmanīgi!
Vīnogas lielos daudzumos nevajadzētu ēst cukura diabēta slimniekiem un cilvēkiem ar lieko svaru. Tās nedrīkst ēst, ja ir kuņģa un divpadsmitpirkstu čūlas paasinājums; kolīti ar caureju, rūgšanas procesi zarnu traktā, hronisks plaušu iekaisums, akūta sirds nepietiekamība ar tūskām un paaugstinātu asinsspiedienu, hroniska nieru nepietiekamība ar kālija uzņemšanas traucējumiem.
Ja ir kariess, tad vīnogās esošās skābes paātrina zobu audu sairšanu. Pirms vīnogu terapijas kursa ir jāsalabo zobi. Lai saudzētu zobus, pēc vīnogu ēšanas iesaka izskalot muti ar dzeramā sodas šķīdumu – sārmains šķīdums neitralizēs skābes, kas noārda zobu emalju.

Beta karotīns



Beta karotīns ir dabisks pigments, viens no 600 karotenoīdiem, kas sastopams gaiši dzeltenos un oranžos, kā arī tumši zaļos augļos un dārzeņos. Beta karotīns ir burkānos, spinātos, salātos, tomātos, sarkanajos piparos, brokoļos, ķirbjos, greipfrūtos, plūmēs, persikos, melonēs, aprikozēs, hurmā, ērkšķogās, mellenēs, upenēs.
Kad beta karotīns nokļūst organismā, tiek pārveidots par retinolu – A vitamīnu. Ir nepieciešams neliels daudzums tauku, lai beta karotīnu pārvērstu A vitamīnā, ko organisms var izmantot. Piemēram, salātiem var pievienot nedaudz olīveļļas. Beta karotīna galvenās funkcijas: antioksidants un imūnsistēmas stimulators; tāpat kā A vitamīnam beta karotīnam ir nozīmīga loma epitēlijaudu veidošanā, kas ir ādas, dzelzs, gļotu apvalku, elpošanas ceļu, gremošanas un urīnceļos. Beta karotīns spēj aizkavēt krūts, ādas, resnās zarnas, plaušu vēža rašanos, nodrošina aizsardzību pret sirds saslimšanām, aterosklerozi un paralīzi. Beta karotīns īpaši ieteicams tiem, kuriem ir noslogota redze (autovadītājiem un tiem, kuri strādā pie datora), jo tas nepieciešams, lai normāli funkcionētu acs tīklene, arī tiem, kuri ir saslimuši ar dažādām infekcijas slimībām.
Beta karotīns ir aktīvāks, un no tā visoptimālāk veidojas A vitamīns. No sešiem miligramiem beta karotīna veidojas viens miligrams A vitamīna. Beta karotīnu ir ļoti svarīgi uzņemt ar uzturu, jo ne vienmēr A vitamīns produktos ir pieejams. Izcilākais A vitamīna avots ir aknas, bet tajās ir vēl citi komponenti, arī nevēlamie. Beta karotīns ir spēcīgs antioksidants – tas ir svarīgs, lai aizsargātu šūnu membrānu no brīvo radikāļu ietekmes. Par daudz beta karotīnu nevar uzņemt, jo tad, piemēram, burkānu sula katru dienu būtu jādzer mēnešiem ilgi. Drīzāk A vitamīns, kas veidojas no beta karotīna, var būt toksisks, ja to lieto lielās devās. Beta karotīnu var uzņemt ar krāsainajiem dārzeņiem un augļiem. Ikdienas ēdienkartē tie ir nepieciešami, lai dzīves laikā nesaskartos ar tādām kaitēm kā audzējs un citām.

NODERĪGI!

Beta karotīns nav toksisks pat tad, ja tiek uzņemta liela deva neatkarīgi no tā ieguves avota (produkta vai piedevas).
Ne viss beta karotīns pārveidojas par A vitamīnu. Palikušais karotīns ir spēcīgs antioksidants tāpat kā E vitamīns, kurš aizsargā šūnu lipīdus.


Kas ir tik īpašs E vitamīnā?

E vitamīns palīdz pasargāt organismu no sirds slimībām un vēža, ko izraisa bojātas šūnas. Tas darbojas kopā ar vairākiem citiem antioksidantiem (piemēram, C vitamīnu un selēnu), pasargājot no hroniskām slimībām, piemēram, diabēta un sirds slimībām.

Kā var noteikt E vitamīna deficītu organismā?

Simptomi katram cilvēkam var būt atšķirīgi. Daudziem zūd sajūtas, viņi nejūt sāpes, iestājas muskuļu vājums. Cilvēki, kam šis deficīts ir ļoti izteikts, kā arī tie, kam ir iedzimta nespēja uzsūkt šo vitamīnu, var ciest no akluma un anēmijas.
E vitamīns – dzīvībai svarīgs vitamīns, ietekmē visa organisma darbību, īpaši hormonālās un dzimumsistēmas attīstību un darbību. Tas ir spēcīgs antioksidants, pasargā organismu no brīvajiem radikāļiem. E vitamīns normalizē asinsspiedienu, ietekmē ādas stāvokli, nostiprina plaušu, sirds un nervu audus, nostiprina asinsvadu sieniņas, īpaši kapilārus, darbojas antibakteriāli, aizkavē dažu audzēju veidu attīstību. Veicina muskuļu sistēmas attīstību, nostiprina redzi, stimulē ādas dzīšanu, mazina aknu bojājumus, normalizē hormonālo fonu. Atjauno organismu.

Kāpēc organismam ir nepieciešams C vitamīns?

C vitamīns (saukts arī par askorbīnskābi) ir viens no vispusīgākajiem vitamīniem. Tas pasargā no iespējas pārlieku viegli iedzīvoties zilumos un palīdz dziedēt brūces. C vitamīns stiprina kapilārus un sekmē skābekļa un barības vielu nokļūšanu visās ķermeņa daļās. Tāpat tas ražo kolagēnu – audu kārtu, kas atrodas zem ādas un stabilizē kaulus. C vitamīns ir spēcīgs antioksidants, atbrīvojot ķermeni no brīvajiem radikāļiem un padara nekaitīgas skābekļa molekulas, kas vai izraisīt šūnu bojājumus, kas atkal savukārt var izraisīt vēzi, sirds saslimšanas, kataraktu, atrītu un daudzas citas veselības problēmas. C vitamīns stiprina organisma imūnsistēmu un, lai arī tas nepasargā no saaukstēšanās, tā lietošana pie pirmajiem iesnu simptomiem šo slimību novērsīs.
Vai ir iespējams uzņemt organismā pārāk daudz C vitamīna?
Vairākums cilvēku dienā var uzņemt pat līdz 2000 miligramiem un viņiem neradīsies nekādi blakus efekti, bet dažiem diareja piemetīsies jau no 500 miligramus lielas dienas devas.


Cinks

Ar cinku bagāti: baklažāni, pākšaugi, baltās sēnes, griķi, kāposti, sīpoli, burkāni, sarkanā paprika, galda bietes laksti un saknes, salāti, saulespuķu sēklas, ķiploki, kā arī jūras zivis, kalmāri un citi jūras produkti.
 Cinka loma organismā:
Cinks regulē imunitāti, piedaloties "galvenā" organisma imūndziedzera - timusa hormonu sintēzē. Pirmā pazīme, ka Jūsu organismam trūkst cinka, – lēna skrambu, čūliņu un brūču sadzīšana. Bet nesen izrādījās, ka cinka deficīts veicina arī alkoholisma attīstību. Alkohola sadalīšanās produkti tiek neitralizēti, kā zināms, aknās. Galvenā „spēkā esošā persona” šajā procesā – īpašais ferments alkoholdehidrohenāze, kuras sastāvā ir cinks. Kad cinks trūkst, organisma mehānisms, kas atbrīvo no alkohola, tiek traucēts. Visvairāk riskē pusaudži, jo viņiem alkoholiskās atkarības veidošanās notiek ļoti strauji. Bet nesen konstatēta vēl viena satraucoša likumsakarība: cinka deficīts tiek novērots tiem bērniem, kuru vecāki bija alkoholiķi, un tas kaut kādā mērā paskaidro „postošā ieraduma” nodošanu mantojumā.

         

        Selēns             



Selēns ir neaizvietojums cilvēka dzīvībai. Šis bioloģiski aktīvais mikroelements ietilpst hormonu un fermentu sastāvā, saistīts ar visiem cilvēka orgāniem un sistēmām. Tā uzņemšana kopā ar citiem mikroelementiem nepieciešama normālai organisma funkcionēšanai.
Pasaules zinātnieku eksperimentālie pētījumi par selēna bioloģisko nozīmi pierāda, ka selēna preperātiem ir dziedinošs un profilaktorisks efekts daudzu slimību ārstēšanā, organisma atbrīvošanā no kaitīgajām vielām un toksīniem, paaugstina imunitāti un organisma pašregulācijas procesus.
Selēna lietošana normalizē kuņģa sekrēciju. Tieši sālskābes trūkums ir viens no biežākajiem gremošamas traucējumu iemesliem. Ar gadiem kuņģis izstrādā arvien mazāk sālskābes, tā samazinās vairākkārtīgi. Taču sālskābe kalpo, lai aizsargātu kuņģi no infekcijām un normalizētu gremošanas trakta darbību.
Selēna lietošana anēmijas gadījumā paaugstina hemoglobīna līmeni, tas normalizējas divu mēnešu laikā. Ja hemoglobīnam un citiem asins koponentiem ir tendence samazināties, ieteicams ilgāks selēna lietošanas laiks - no 8 līdz 12 mēnešiem.
Selēna trūkuma dēļ grūtnieces uzturā, ņemot vērā paaugstināto vielmaiņu, pieaug bērnu letalitātes un iedzimto defektu attīstības risks. Selēna trūkums var radīt dzemdību darbības vājumu. Selēnu ieteicams lietot arī pēc dzemdībām, jo bērna organisms to izņems ar mātes pienu.
Selēns - efektīvs profilakses līdzeklis bronhiālās astmas lēkmēm, lietojot selēnu, samazinās lēkmju biežums un smagums. Iespējams samazināt hormonālo preperātu devas, kuras izmanto astmas ārstēšanā, dažos gadījumos to lietošanu var vispār pārtraukt, kā arī samazināt bronhialītisko līdzekļu devas. Astmas gādījumā selēnu ieteicams lietot divus gadus.
Diabēta gadījumā selēns veicina cukura līmeņa samazināšanos asinīs, kas savukārt ļauj samazināt insulīna un citu preperātu devas. Paaugstinās darba spējas, kustību aktivitāte, samazinās nieze, uzlabojas miegs, apetīte, noskaņojums.
Selēna lietošana pirmās nedēļas un mēnešus pēc infarkta veicina ātrāku saistaudu veidošanos. Sirds išēmiskās slimības slimnieki, lietojot selēnu, samazina miokarda infarkta risku.
Selēns - spēcīgs antioksidants, kura pamatfunkcija- inhibēšanas process pie lipīdu pārskābinātas oksidēšanās, tas aizsargā šūnas no brīvajiem radikāļiem.
Selēns veicina imūnās sistēmas darbību un ir nozīmīgs komponents imunā aizsardzībā, veicina antiķermenīšu rašanos, novērš dažu onkoloģisko slimību attīstību, aktīvi piedalās ādas vielu maiņas procesos.
Selēns nomāc vīrusu vairošanos, samazina acu kataraktas un kurluma risku. Selēns saista toksiskas vielas (arsēnu, kadmiju, dzīvsudrabu) un aizsargā no to ietekmes.


Selēnu ieteicams lietot, ja:


  1. pazemināts kuņģa sulas skābums un sālskābes sintēzes problēmas
  2. anēmijas
  3. grūtniecība, bērna barošana ar krūti
  4. bronhiālā astma
  5. paralīzes, atmiņas zudums
  6. cukura diabēts
  7. ādas slimības
  8. sirds sistēmiskā slimība, miokarda infarkts
  9. leikoze
  10. acu slimības
  11. staru slimība un jonizējoša starojuma sekas
  12. onkoloģiskās slimības
  13. osteohondroze,artroze, artrīts, asteodistrofija, kaulu lūzumi
  14. nierakmeņu slimības, pielonrfrīta, aknu slimības
  15. novecošanās profilaksei
  16. selēna deficīts  pie kardiomiopatijas
  17. endemiskais kākslis ( vairogdziedzera hiperplāzija), hipertireoze, tireotoksokoze
  18. hipertonija
  19. stomatoloģiskās slimības.




Nature Tan lietošana 

Visu Nature Tan komponentu efektīvākai iedarbībai un pilnīgai dabisko aizsardzības mehānismu ieslēgšanai, ieteicam sākt lietot 2 mēnešus pims aktīvās saules perioda. Bet, sagatavojot ādu ikgadējam atvaļinājumam, jāsāk lietot Nature Tan ne mazāk kā 15 dienas pirms paredzamās intensīvās sauļošanās, un jāturpina lietot visa atvaļinājuma laikā, īpaši, ja jūs plānojat to pavadīt karstajās valstīs.

Kam paredzēts produkts

Saules aizsardzības līdzekļi īpaši vajadzīgi pret ultravioleto starojumu jūtīgiem cilvēkiem. Zinātnieki ir aprēķinājuši „saules” izturības rezervi, kas atbilst mūsu organismam: piemēram, bālas ādas gaišmataini tautieši visā savas dzīves laikā zem saules var pavadīt 50 000 stundu nenodarot kaitējumu veselībai. Viņu melnīgsnējie brāļi - divreiz vairāk. Ja mēs runājam par pareizu un drošu iedegumu, ir jāatceras, ka ādas pretošanās spēja ultravioletajam starojumam mums visiem nav vienāda. Speciālisti Zemes iedzīvotājus dala sešās grupās atkarībā no ādas tipa:

1.tips
Cilvēki ar ļoti gaišu ādu, zilām un zaļām acīm, gaišiem rudiem matiem. Speciālisti sauc tos par albinosiem. Viņu ādā ir maz melanīna, kas palīdz absorbēt un filtrēt saules starus. Šī tipa pārstāvjiem āda ļoti viegli sadeg (kļūst sarkana), bet iedeg reti - visbiežāk tikai paliek sarkana. Tādiem cilvēkiem vispār nav ieteicams sauļoties, jo viņu āda neprot aizsargāties pret ultravioleto starojumu. Viņi var, neapdraudot sevi, būt spožā saulē 5 - 10 minūtes. Vienīgā izeja no situācijas - atrasties zem nojumes, ar to pilnībā pietiek veselībai.

2.tipsCilvēki ar angļu, skotu, baltiešu vai skandināvu mantojumu: gaiši zilas vai brūnas acis, gaiši vai rudi mati, vasaras raibumi. Viņu āda viegli iedeg, bieži paliek sarkana un ārkārtīgi pakļauta apdegumiem. Vienu vārdu sakot, mazliet ciešamāks pret ultravioleto starojumu cilvēku tips, nekā pirmais, bet visai līdzīgs. Bez iepriekšējas ādas sagatavošanas iedegumam pirmajās dienās, atrodoties saulē, paliekt stipri sarkana, apdeg. Rezultātā āda var iet nost. Pamanām iedegums parādās ne uzreiz, kā minimums pēc četrām dienām.


3.tips
Ar tumšām acīm, kastaņbrūniem vai tumšbrūniem matiem, bet ar gaišu ādu. Pamatā tie ir Centrālās Eiropas un Krievijas pārstāvji. Viņiem ir vidējs melanīna līmenis, un viņu āda uz sauli reaģē ar vieglu apsarkumu, kas pēc tam pāriet iedegumā. Šī tipa cilvēki labi iedeg, bet viņu āda ir pakļauta viegliem apdegumiem. Šī tipa cilvēki bez sekām saulē var pavadīt 20 - 30 minūtes. Pretējā gadījumā uz nesagatavotas ādas iespējama saules apdegumu rašanās. Sauļošanās rezultāts tāpat parādās kā minimums pēc četrām dienām.


4.tips
Melnīgsnēja āda un tumši brūnas acis - tāds ir šī tipa pārstāvju portrets. Kā likums, tie ir austrumu vai tā sauktās „vidusjūras rases” pārstāvji. Viņi var sauļoties līdz 40 minūtēm un vairāk. Atbilstoši sagatavojot ādu saules vannu pieņemšanai, viņi var palielināt atrašanās laiku atklātā saulē. Turklāt šie „veiksminieki” iedeg skaisti un vienmērīgi, gandrīz neapdeg.


5.tips
Šī tipa pārstāvjiem ir tumši mati, brūnas acis un ļoti melnīgsnēja āda - kā likums, tie ir indusi, indiāņi, ziemeļāfrikāņi. Viņi viegli iedeg, intensīvi paliek tumši - var iegūt šokolādes krāsas ādu trīs dienās, nekad neapdeg. Lieta tāda, ka viņu āda jau satur zināmu daudzumu pigmenta. Bet, atrodoties karstā un ļoti krastā klimatā, tādiem cilvēkiem ādas seguma aizsardzībai nepieciešams būt uzmanīgiem un pirmajās dienās, atrodoties saulē, lietot saules aizsardzības līdzekļus ar minimālu faktora skaitli.

6.tips

Pie tā attiecas afrikāņi, afroamerikāņi un Austrālijas aborigēni - cilvēki ar melnu ādu, pilnīgi neuzņēmīgi pret saules apdegumiem. Sestā tipa pārstāvji var vispār iztikt bez aizsardzības. Ieteicams lietot tikai ādu mitrinošus krēmus un losjonus.
Nature Tan ir ideāli piemērots lietošanai visiem cilvēkiem, kas attiecas pie pirmajiem 4 ādas tipiem, bet pirmo trīs tipu pārstāvjiem vienkārši nepieciešams. Un neaizmirstiet, ka Nature Tan iedarbībai ir ne tikai aizsardzības, bet arī estētiskā funkcija - tas lieliski noderēs visiem, kuri grib iegūt ne tikai veselīgu, bet arī skaistu, vienmērīgu un noturīgu, ilgi nenomazgājošos iedegumu.


Nature Tan Saulē droši!
Nature Tan
  • Laba gremošanas sistēmas darbība pozitīvi ietekmē ādas veselību un izskatu.
  • Kompleksa sastāvā ietilpstošā kurkuma uzlabo gremošanas procesus, tai piemīt hepatoprotektora, baktericīdas un pretiekaisuma īpašības.
  • Turklāt kurkuma veicina skaistu iedegumu, kas uz veselas, pietiekami mitrinātas un gludas ādas būs vēl skaistāks un noturīgāks.
  • Sojas ekstrakts un celuloze veicina toksisko savienojumu, smago metālu un radionuklīdu izvadīšanu no organisma.
  • E vitamīns un beta karotīns, selēns un cinks pasargā redzi un ādu no ultravioleto staru iedarbības,
  • novērš priekšlaicīgas vecuma izmaiņas.
  • Vīnogu ekstrakts aktīvi stimulē vielumaiņu.
Gremošanas sistēmaSkaistums un izskatsSvara korekcijaOrganisma attīrīšanaRedze
  • Ieteicams gremošanas procesu uzlabošanai,
  • organisma attīrīšanai,
  • aizsardzībai pret saules radiācijas nelabvēlīgo iedarbību,
  • priekšlaicīgu vecuma izmaiņu novēršanai,
  • optimāla ādas mitruma līmeņa uzturēšanai.
  • Komplekss bagāts ar dabīgiem antioksidantiem.
Sastāvs (1 kapsulā): Beta-karotīns 2,4mg, E vitamīns 5mg, C vitamīns 60mg, cinka oksīds (t.sk. cinks 7,5mg) 9,32mg, selēna raugs (t.sk.selēns 37,5mkg) 37,6mg, sojas ekstrakts (t.sk. izoflavoni 5,5mg) 50mg, vīnogu ekstrakts 30mg, kurkuma 164mg, celuloze 50,48mg, alfa-tokoferola acetāts